Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@10:34:10 GMT

خاطره بازی با گویندگان کارتون محبوب دهه۶۰

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۳۶۹۷۱

خاطره بازی با گویندگان کارتون محبوب دهه۶۰

به گزارش جهان نيوز، دوران کودکی از تاثیرگذارترین و تعیین‌کننده‌ترین دوران عمر هر فرد است. دورانی که خوب، بد، زشت و زیبا زندگی آینده تمام کودکان را رقم می‌زند، به همین علت رسانه‌های عمومی بویژه صدا و سیما به عنوان فراگیرترین رسانه ارتباط جمعی باید به این دوران توجه ویژه داشته باشند. در همین راستا هم همیشه انیمیشن‌های متفاوتی از تلویزیون پخش می‌شود، حتی گاهی بازپخش انیمیشن‌های قدیمی برای بزرگسالان امروز تجدید خاطره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از خاطرات خوب دوران کودکی و نوجوانی بچه‌های دهه 60 به انیمیشن مجموعه به یادماندنی سندباد برمی‌گردد. سندباد نیاز به معرفی ندارد. آنقدر ماجراجویی‌های عجیب و غریبش و دوستی‌اش با علی بابا و علاءالدین ماندگار شدند که کمتر کسی پیدا می‌شود سندباد را نشناسد البته کارتون سندباد از کتاب‌های هزار و یک‌شب که در اصل ایرانی است اقتباس شده، ولی چون داستان در شهر بغداد که آن زمان جزو ایران بوده می‌گذرد؛ همه فکر می‌کنند داستان‌ها عربی هستند. سندباد محصول کشور ژاپن است که سال ۱۹۷۵ به کارگردانی فومیو کوروکاوا و هیکو اکازاکی ساخته شده است. از مشهورترین قسمت‌های سندباد می‌توان به سرزمین آدم کوچولوها، راز شیلا، غول کوهستان‌ها، قالیچه پرنده، جزیره متحرک، راهزن‌ها و... اشاره کرد. مدیر دوبلاژ و راوی این کارتون ناصر ممدوح بود و گویندگانی همچون ناهید امیریان، ظفر گرایی، زنده‌یاد مهدی آژیر، فریبا شاهین مقدم، زنده‌یاد مرتضی احمدی، زنده‌یاد خسرو شایگان و شهروز ملک‌آرایی حضور داشتند.   انتخاب دوبلورهای حرفهای
ناصر ممدوح جزو مدیران دوبلاژ و گویندگان شهره در میان مخاطبان است که گاهی هم تن به بازیگری داده است. به همین دلیل مخاطبان با این شخص محجوب کاملا آشنایی دارند. او صدای خاصی دارد و مناسب روایت فیلم‌ها و شخصیت‌های تاثیرگذار است. او بیش از 30 سال پیش مدیریت دوبلاژ کارتون سندباد را به عهده داشت. او در آن سال‌ها در کنار مدیریت دوبلاژ فیلم‌های سینمایی، کارتون هم دوبله می‌کرد. دوبله کارتون برای او لذت بخش است و با توجه به این‌که کارتون سندباد مورد توجه بچه‌ها قرار گرفته بود، خستگی کار را از تن او در آورده بود. او گویندگان را با دقت برای دوبله این کارتون انتخاب کرده و سراغ حرفه‌ای‌ها رفته بود، حتی برای نقش شیلا، مرغ مینای قصه از زنده‌یاد مهدی آژیر دعوت کرده بود که یکی از گویندگان برجسته دوبلاژ بود و با وسواس کارش را انجام می‌داد. البته خودش روایت قصه سندباد را هم به‌عهده داشت و ترجیح داده بود نقش‌ها را به دیگر گویندگان بسپارد.

شجاعت سندباد
ناهید امیریان از پنج سالگی به واسطه پدرش وارد دنیای دوبله شد و در نوجوانی با علی نصیریان و عزت‌ا... انتظامی همبازی شد. امیریان در رادیو هم دستی بر آتش داشته است. او نقش‌های خاطره‌انگیزی در فیلم‌های الیور توییست به‌جای الیور (جان هاوارد دیویس)، اشک‌ها و لبخندها به‌جای گرتِل (کیم کاراث)، دختر خداحافظی به‌جای لوسی (کویین کامینگز) و... را گویندگی کرده است. وقتی گویندگی نقش سندباد به او سپرده شد، خیلی با علاقه کارش را انجام داد، زیرا شجاعت و جسارت این شخصیت را دوست داشت و به نوعی خودش را در شخصیت سندباد می‌دید. او در زمان گویندگی این کارتون 23 سال داشت و منتظر فرزند دومش بود. یکی از حسن‌های امیریان به غیر از صدای گرم و لطیفی که دارد این است که دوبله کارتون و فیلم برایش تفاوت ندارد.

بابا علاءالدین مهربان
زنده‌یاد مرتضی احمدی یک هنرمند سرشناس در میان مردم است که بعد از گذشت چهار سال از فوت‌اش، همه از او به عنوان یک هنرمند مردمی یاد می‌کنند. او بازیگری صاحب سبک بود و در عرصه دوبله با یک صدای خاص و منحصر به‌فرد کارهای ماندگاری از خودش به جای گذاشته است. او در دنیای دوبله هم در فیلم‌های زیادی صحبت کرده و هم گویندگی کارتون در کارنامه‌اش به چشم می‌خورد. او نقش بابا علاءالدین کارتون سندباد را به عهده داشت، بابایی که هم مهربان بود و هم جدی. قصه شیرین و جذاب این کارتون باعث شده بود که احمدی گویندگی در این کارتون را بپذیرد. او در مصاحبه‌های قبل از فوتش تاکید کرده بود که بچه‌ها خیلی از این کارتون استقبال کرده بودند و به این خاطر او گویندگی این نقش را پذیرفته بود که با این شخصیت همذات‌پنداری می‌کرد و ویژگی‌های این شخصیت را در خودش می‌دید.

شیلا، یک پرنده دوستداشتنی
زنده‌یاد مهدی آژیر دوبلور و مدیر دوبلاژ ایرانی بود. او فعالیت در دوبلاژ را در دهه ۴۰ آغاز کرد. این هنرمند استعداد زیادی در تیپ‌سازی داشت و همین باعث شد تا خیلی سریع پله‌های پیشرفت را پشت سر بگذارد و به گوینده‌ای حرفه‌ای تبدیل شود. او در کارتون‌های مختلف به جای شخصیت‌هایی همچون تنسی تاکسیدو در کارتون ماجراهای تنسی تاکسیدو و چاملی، شیلا در کارتون سندباد و بانکو در کارتون ماجراهای گالیور صحبت کرده است. او همچنین در چند فیلم و سریال گویندگی کرد. او به زیبایی نقش شیلا را در کارتون سندباد تیپ‌سازی کرد. شیلا با وجود این‌که مرغ مینا بود، اما دوست خیلی خوبی برای سندباد محسوب می‌شد و هر جا لازم بود به سندباد تذکر می‌داد تا گول جادوگر را نخورد. در واقع او با مهربانی‌هایش همیشه سندباد را نجات می‌داد.

منبع:جام جم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۶۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده بازی خاطره‌انگیز تراکتور-استقلال در یک دهه اخیر

به گزارش "ورزش سه"، با توجه به مسابقات جذاب این دو تیم در ده سال اخیر، قطعا شاهد بازی زیبا از دو تیم پرهوادار فوتبال ایران در تبریز خواهیم بود. این دیدار ممکن است تعیین کننده قهرمان بیست و سومین دوره لیگ برتر ایران نیز باشد. به همین بهانه، بد نیست نگاهی به خاطره‌انگیزترین دوئل‌های تراکتور و استقلال در یک دهه بیندازیم که مرورش لحظات تلخ و شیرین زیادی را برای هواداران دو تیم یادآوری می‌کند:

۱. استقلال ۱-۳ تراکتور: شبی که جام و سهمیه باهم پرید
هفته آخر لیگ سیزدهم بود و دو تیم باید در تهران به مصاف هم می‌رفتند. درحالی‌که استقلال تنها یک امتیاز با فولاد صدرنشین فاصله داشت و در صورت کسب پیروزی در این جدال از شانس قهرمانی بهره‌مند بود، نتیجه‌ای نه‌چندان قابل پیش‌بینی رقم خورد و شاگردان تونی اولیویرا با برد سه بر یک در آزادی جشن گرفتند. گل‌های تراکتور در آن مسابقه را نصرتی، احمدزاده و انصاری‌فرد به ثمر رساندند و تک گل استقلال نیز توسط عمران‌زاده زده شد.

ویدئو: 48198

۲. استقلال ۱-۴ تراکتور، فوق ستاره‌ای به اسم نریمان جهان
تنها یک سال از شکست تلخ آبی‌ها با سه گل گذشته بود که بار دیگر شاهد مصاف دو تیم در هفته‌های پایانی لیگ بودیم. این بار هم گل اول تراکتور توسط آبی‌ها پاسخ داده شد اما نتیجه‌ای پرگل‌تر از فصل قبل رقم خورد و تراکتور با حساب 4 بر 1 استقلال را در آزادی از پیش رو برداشت. سامان نریمان جهان با هت‌تریک خود ستاره اول این دیدار بود.

ویدئو: 81246

۳. استقلال ۲-۳ تراکتور: پرگل، جنجالی و حسرت قهرمانی!
سومین فصل پیاپی و سومین شکست آبی‌ها در آزادی مقابل تراکتور، داستان تکراری سال‌های 93 تا 95 لیگ برتر بود. این بار اما استقلال در صدر جدول و تراکتور با قلعه‌نویی به دنبال کسب سهمیه بود. درحالی‌که استقلال با گل شهباززاده از تراکتور پیش افتاده بود، گل به‌خودی حاج‌محمدی بازی را مساوی کرد و سپس سروش رفیعی تراکتور را پیش انداخت. در ادامه شهباززاده دبل کرد تا بازی مساوی شود اما آلویس نانگ سومین گل تراکتور را زد تا سومین برد پیاپی تبریزی‌ها در ورزشگاه آزادی رقم بخورد.

ویدئو: 114611

 ۴. استقلال ۱-۲ تراکتور، چهارمین برد متوالی در تهران
چهارمین برد پیاپی تراکتوری‌ها در آزادی تبدیل به آخرین برد آن‌ها نیز شد چرا که از آن دیدار که در آذرماه 1395 برگزار شد تاکنون تراکتوری‌ها موفق به شکست دادن استقلال در تهران نشدند. این بازی نیز با یک گل زودهنگام توسط کاوه رضایی با اشتباه مسلم اخباری آغاز شد اما شاگردان قلعه‌نویی این گل را دوبار در نیمه دوم جبران کردند تا بازهم شاهد کامبک تبریزی‌ها در تهران باشیم. ضمن آنکه این اولین برد قلعه‌نویی مقابل منصوریان در دوران مربیگری بود.

ویدئو: 129105

۵. استقلال ۱-۰ تراکتور: شلیک سه امتیازی جپاروف علیه یحیی
نخستین پیروزی آبی‌ها در فصل هفدهم مصادف با شکست دادن تراکتور در آزادی بعد از 5 سال شد. بردی که با شوت دیدنی سرور جپاروف به‌دست آمد تا هافبک پرافتخار ازبک از همان بازی محبوبیتش نزد هواداران استقلال را زیاد کند. جالب آنکه در آن فصل یحیی گل‌محمدی سرمربی تراکتوری بود که به دلیل بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتش با ترکیبی نصفه و نیمه روانه مسابقات شده بود. گل جپاروف یکی از بهترین گل‌های رد و بدل شده در بازی‌های دو تیم بود.

ویدئو: 141838

۶. استقلال ۳-۰ تراکتور: شب تلخ کاپیتان‌های تیم ملی در آزادی
مرداد ماه 1397 بود که دو تیم همانند فصل قبلی در هفته سوم به مصاف هم رفتند. دیداری که تبدیل به نخستین بازی مسعود شجاعی، اشکان دژاگه و احسان حاج‌صفی برای تراکتور شد و البته با خاطره تلخی همراه بود چرا که استقلال تهاجمی وینفرد شفر با سه گل از سد تی‌تی‌ها گذشت. این بازی به نوعی بهترین نمایش مرتضی تبریزی برای استقلال نیز بود چرا که یک گل زد و روی یکی از گل‌ها نیز تاثیر مستقیم داشت. جالب آنکه تبریزی هم اولین بازی برای استقلال را در همان دیدار تجربه کرد.

ویدئو: 172665

۷. تراکتور ۲-۴ استقلال: رونمایی از استقلال ایتالیایی در تبریز
شروع فوتبال زیبای تیم استراماچونی با برتری پرگل در تبریز اتفاق افتاد. بردی که با درخشش قایدی و دیاباته‌ای به دست آمد که تا قبل از این بازی حتی یک گل نیز به ثمر نرسانده بودند. جالب آنکه هشتاد هزار تراکتوری نیز در ورزشگاه حضور داشتند و نخستین گل بازی را هم قرمزها توسط آزادی به ثمر رساندند اما شاگردان استرا با گل دیاباته در آخرین دقایق نیمه اول به بازی برگشتند. با شروع نیمه دوم و درحالی‌که بازی از آن تب و تاب اولیه افتاده بود، بازهم شیخ دیاباته دروازه مظاهری را گشود تا استقلال دو بر یک پیش بیفتد. تنها چهار دقیقه بعد از این گل بود که دیاباته برای سومین‌بار گلزنی کرد تا یک کامبک باشکوه برای آبی‌ها رقم خورد. در ادامه یکی از گل‌ها توسط انصاری جبران شد اما شوت تماشایی علی کریمی از پشت محوطه جریمه در نهایت نتیجه ۴ بر ۲ را رقم زد.

ویدئو: 202977

۸. تراکتور ۳-۲ استقلال: شبی که نسخه آبی‌ها در یک نیمه پیچیده شد
یکی از تلخ‌ترین شکست‌های استقلال مقابل تراکتور در مشهد و فینال حذفی فصل 99-1398 رقم خورد. جایی که استقلال با هدایت فرهاد مجیدی و تراکتور با ساکت الهامی به مصاف هم رفتند و در پایان شاگردان الهامی با نتیجه پرگل 3 بر 2 به برتری رسیدند تا برای دومین‌بار قهرمان جام حذفی شوند. جالب آنکه هر سه گل تراکتوری‌ها در نیمه نخست به ثمر رسید و شاگردان مجیدی تنها موفق به جبران دو گل شدند تا دستشان از کسب هشتمین جام حذفی کوتاه بماند.

ویدئو: 219696

۹. استقلال ۲-۱ تراکتور: کامبکی به شیرینی پنالتی‌های یامگا
در مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی فصل قبل بود که استقلال و تراکتور باید به مصاف یکدیگر می‌رفتند. دیداری که با تساوی بدون گل به وقت‌های اضافه کشید تا اینکه رضا اسدی در اولین نیمه وقت‌های اضافی موفق به باز کردن دروازه استقلال و حسینی شد. در پانزده دقیقه آخر این مسابقه اما شاگردان ساپینتو با یک کامبک رویایی موفق به جبران نتیجه شدند و با دو پنالتی کوین یامگا با نتیجه ۲ بر ۱ از سد تراکتور گذشتند تا قرمزهای تبریز بزرگترین حذف شده مرحله یک شانزدهم باشند.

ویدئو: 269752

۱۰.‌ استقلال ۷-۱ تراکتور: ترسناک‌ترین ورژن تیم ساپینتو گریبان‌گیر خمس
پرگل‌ترین مصاف تاریخ استقلال و تراکتور را در هفته پایانی لیگ بیست و دوم شاهد بودیم. دیداری عجیب و غریب که میل به گلزنی آبي‌ها در آن هرگز‌ فروکش نمی‌کرد و شاگردان ساپینتو با هفت گل به مقتدرانه‌ترین پیروزی چند دهه اخیر خود در لیگ برتر رسیدند. نتیجه‌ای که شاید تا سال‌های سال نه تنها میان این دو تیم بلکه در فوتبال ایران تکرار نشود.

ویدئو: 301121

دیگر خبرها

  • بازی بایرن مونیخ 2-2 رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا 2023/24 به روایت کارتون / فیلم
  • گلر استقلال محبوب ماند
  • ببینید | خاطره بازی از دوران مدرسه با اسطوره‌های وزنه‌برداری؛ فرار از روی دیوار و انضباط ۱۳
  • ویدیو/ خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا
  • ده بازی خاطره‌انگیز تراکتور-استقلال در یک دهه اخیر
  • شایعه‌ای جذاب در مورد یکی از محبوب‌ترین سریال‌های تاریخ
  • بازیکن محبوب اوسمار به بازی بزرگ رسید
  • عکس| اتفاق ویژه در ورزشگاه آزادی؛ جایگاه خاطره انگیز باز شد
  • گوشی های محبوب میان رده سامسونگ در بازار ایران
  • نایب قهرمانی ایتالیا در یورو 2000 به روایت کارتون / فیلم